poza_header.jpg

Testimoniale

Testimoniale voluntari, profesori și elevi participanți
la proiectul Social Innovation Relay


Social Innovation Relay este un proiect ambițios care sprijină elevii de liceu să definească soluții inovatoare și, mai ales, viabile pentru a răspunde unor nevoi sau probleme reale identificate în comunitate. Intervențiile sustenabile pentru asigurarea bunului mers al societății sunt o preocupare continuă pentru noi, iar inițiative precum SIR ne ajută să ne implicăm activ în dezvoltarea comunităților locale și să ajutăm oamenii să asigure un viitor mai bun pentru ei și cei din jurul lor. 
Carmen Soare, Chief Marketing Officer, NN România

 
Un astfel de proiect îi ajută în perseverență pe elevi, le pune mintea la contribuție, îi ajută să comunice mai bine, le dezvoltă dinainte un mod de a lucra în echipă, le aduce satisfacție și mulțumire pentru fiecare efort, îi motivează să progreseze și îi ajută și pentru un viitor job sau viitoare afacere, mai ales. Cel mai mult mi-a plăcut modul în care elevii au ținut cont de sfaturi și de faptul că au arătat un progres în munca lor. Sunt surprins placută să văd elevi cu astfel de preocupări. Am avut drept câștig o lecție, ceea ce înseamnă că, oricât de mici am fi, putem să facem lucruri mari și putem construi frumos astfel de planuri. Le recomand și altor colegi o astfel de experiență, pentru că le va oferi un exemplu.  
Denisa Macovei, Claims Handler, NN România
 
Am fost atras de proiect pentru că este o șansă pentru noi să ne implicăm în modelarea viitorului societății. Interacțiunea cu acești elevi și gândul că poți avea o mică contribuție la un proiect ce poate revoluționa țara sau lumea într-o bună zi sunt recompensele cu care mă mândresc. Cel mai mult mi-a plăcut să văd tineri motivați să schimbe lucrurile, tineri care au idei frumoase și care vor să se implice activ în societate. Pentru ei este important să iasă din curricula școlară obișnuită și să își dedice o parte din timp unor lucruri palpabile și în care cred. Mai mult, este o oportunitate de a îmbina creativitatea și dezinvoltura specifică vârstei cu pragmatismul mediului de business. Am recomandat și voi recomanda programul colegilor ca o oportunitate de a împărtăși din entuziasmul celor tineri și de a te încărca cu energie.
Claudiu Masă, Performance Marketing Assistant, NN România
 
Un astfel de proiect este important pentru liceeni, deoarece îi ajută în primul rând să identifice problemele cu care se confruntă societatea și să vină cu soluții la aceste probleme. În al doilea rând, învață care sunt principalele aspecte pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când își construiesc o afacere. Astfel, își dezvoltă spiritul antreprenorial și învață să lucreze în echipă. Principalul motiv pentru care am dorit să mă implic în acest proiect este faptul că și eu, la rândul meu, am participat la această competiție în liceu și am considerat-o o inițiativă utilă și interesantă. Mi-a plăcut, de asemenea, ideea de a lucra cu grupuri de tineri și de a-i ajuta să înțeleagă mai bine cerințele proiectului. Le recomand colegilor să se implice în acest proiect, pentru că este un mod simplu și util de a-și pune în aplicare cunoștințele antreprenoriale și de afaceri, participând în același timp la educația elevilor de liceu.
Ioana Oprea, Performance Marketing Specialist, NN România

Dincolo de interacțiunile pline de provocări și inspirație pe care le-am avut ca mentor al echipelor de elevi înscrise la Social Innovation Relay, am descoperit noi perspective prin care pot fi identificate problemele sociale și, mai ales, soluțiile la acestea. Sunt foarte entuziasmată că ambele echipe pe care le-am mentorat sunt în top trei proiecte câștigătoare la finala națională și felicit toate echipele care au participat. Prin ideile lor, ne dau încredere că societatea noastră merge pe drumul cel bun.
Ruxandra Bîrsan, Research Analyst, NN România

Am fost participant și mentor în cadrul mai multor competiții pe parcursul vieții mele, iar rolul de jurat de anul acesta mi-a permis să accesez o competiție ca SIR dintr-un alt punct de vedere. Mă fascinează să descopar cum gândesc generațiile de adolescenți de acum, cum doresc să-și aducă aportul în societate; îmi place să văd că tinerii sunt atât de implicați si că se gândesc cum să construiască un viitor mai bun pentru ei și pentru alții. Am fost încântată când le-am citit proiectele și m-au impresionat ideile, maturitatea și entuziasmul lor; citind, m-am simțit alături de fiecare echipă, dorindu-mi ca inițiativele prezentate de ei să fie implementate și astfel să devina realitate. Am rămas cu bucuria de a face parte dintr-un eveniment interesant ca Social Innovation Relay, de a interacționa cu atât de multe idei de proiect proaspete și bune, de a descoperi elevi care aduc valoare comunității lor.
Eliza Simion, ‎IT Business Analyst, NN România

Când mă gândesc la experiența mea din liceu, printre primele lucruri valoroase care m-au ajutat să mă dezvolt au fost proiectele extrașcolare în care m-am implicat. A contat faptul că am avut ocazia să exersez abilități noi sub îndrumarea unor mentori de la care am învățat foarte multe. Așa că am simțit că acum pot împărtăși din experiența, lecțiile învățate și cunoștințele mele. Mi-a plăcut că am lucrat cu tineri determinați și cu mult potențial și faptul că am văzut câteva idei foarte bune, geniale chiar, care într-adevar răspund unor probleme sociale.
Alexandru Blagovenco, HR Recruitment & Development Specialist, NN România

După cel de-al doilea an în care am fost voluntar în cadrul competiției Social Innovation Relay, pot spune că fiecare interacțiune cu concurenții este o surpriză plăcută pentru mine. Iar OneUp, echipa câștigătoare nu a făcut excepție. Încă de când am citit prima dată ideea lor, am crezut că este una care, însoțită de un plan de implementare bun, poate câștiga competiția. Însă dincolo de competiție, produsul echipei OneUp, un dispozitiv de monitorizare a persoanelor cu afecțiuni cardiace, este un exemplu de inovație care poate îmbunătăți și chiar salva vieți, iar pentru acesta, merită felicitați.
Adriana Dumitra, Change & Innovation Driver, NN România

Cel mai mult mi-a plăcut energia generată de unele echipe și varietatea de idei cu care au venit copiii. Ca voluntar, am avut de câștigat o dată prin prisma ideilor care m-au pus să mă gândesc la situații și contexte pe care nu le-am aprofundat poate niciodată. Iar în al doilea rând mi s-a părut interesant și util să văd care este nivelul de aprofundare și pregătire al elevilor atunci când vine vorba de inovație sau proiecte sociale. Îi ajută să gândească strategic, critic, pe termen mediu și lung; îi ajută să privească lumea din jur într-un mod complex, să se gândească la problemele sociale și la cum pot fi transformate în oportunități; și, nu în ultimul rând, îi ajută să capete un minim de cunoștințe astfel încât antreprenoriatul, și mai ales antreprenoriatul social să nu fie ceva “de neatins” sau greu de executat. Cu cât experimentează tot mai multe idei, cu atat sunt mai mari șansele ca ei să devină într-o zi antreprenori. Și cred cu tărie că țara aceasta are nevoie de tineri antreprenori care să gândească proiecte sociale și sustenabile.
Alexandra Popescu Zorica, Change & Innovation Driver, NN România 

În cadrul experientei de lucru cu echipele, am redescoperit potențialul uman care există în elevi și faptul că punând la dispoziție contextul potrivit, acest potențial poate fi descătușat. Un astfel de proiect este important pentru liceeni, deoarece contribuie la dezvoltarea unor antreprenori cu o reală preocupare pentru oamenii din jurul lor. M-am înscris ca voluntar, pentru că m-am gândit că pot aduce un aport, fie și unul marginal, la dezvoltarea generațiilor viitoare. Aș recomanda implicarea în acest proiect, pentru a realiza faptul că există viitor și la noi în țară și motive de optimism cu privire la ce va urma.
Claudiu Meșterelu, Commercial Administration Manager, NN România

Mi-au plăcut ideile elevilor: mi s-au parut interesante și utile; totodată, am apreciat deschiderea lor către feed-back și m-am bucurat că am putut să-i ajut. Prin implicarea ca voluntar, am câștigat experiența de coach și expunere la proiecte și idei din afara industriei în care lucrez. Un astfel de proiect este esențial pentru liceeni, deoarece îi ajută să își dezvolte abilități precum inventivitatea, spiritul de echipă, capacitatea de a comunica structurat și clar, gândirea în termeni de business – cost/benefit. Recomand experiența – este interesant și frumos să lucrezi cu liceenii. Eu am fost plăcut surprinsă de maturitatea lor.
Roxana Gaibar, Lean Six Sigma Master Black Belt, NN România

 
Proiectul Social Innovation Relay a constituit o provocare pentru elevii mei, dar și un efort suplimentar pe care l-au depus. Au lucrat în echipă  și s-au preocupat foarte mult pentru realizarea sarcinilor chiar de la începutul competiției. Ei sunt voluntari într-un ONG și chiar realizează proiecte interesante. Mulțumim pentru oportunitatea de a participa la această competiție, pentru consilierea permanentă pe care am primit-o atât de la membrii echipei Junior Achievement, cât și de la mentorul echipei din partea NN România!
Profesor coordonator, Colegiul Economic Virgil Madgearu, Galați

Colaborarea îndelungată cu echipa JA România a avut un impact puternic în dezvoltarea mea personală și profesională, iar elevii mei participă cu drag la competițiile organizate. În fiecare an am răspuns prezent la activitățile propuse și voi continua cu aceeași implicare.
Profesor coordonator, Liceul cu Program Sportiv, Cluj-Napoca

Trăim într-o societate în care este esențial a fi un bun întreprinzător și observator al nevoilor oamenilor. Cultivând aceste abilități încă din timpul școlii, tinerii dobândesc posibilitatea de a-și folosi oportunitățile și calitățile pentru a-și atinge scopurile și a contribui la evoluția omenirii. Vă mulțumim pentru șansa pe care acest concurs ne-a oferit-o, și anume de a învăța să descoperim rezolvări reale ale problemelor actuale. Participând de mai mulți ani la aceste proiecte, Liceul Teoretic Ioan Pascu Codlea a reușit să ajute elevii să își perfecționeze de-a lungul timpului modul de abordare al lumii afacerilor.
Profesor coordonator, Liceul Teoretic Ioan Pascu, Codlea

Toate participările mele de-a lungul timpului la competițiile Junior Achievement, ca profesor coordonator, au fost un câștig atât profesional, cât și relațional. Munca în echipă alături de elevii mei a dezvoltat o relație specială profesor-elev, relație care la clasă nu se poate crea. Competiția SIR ne-a oferit șansa să ne depășim propriile limite, atât mie în calitate de profesor, cât și elevilor.
Profesor coordonator, Liceul Tehnologic Industrial de Electrotehnică și Telecomunicații, Constanța

Programul SIR reprezintă o inițiativă semnificativă pentru amplificarea competențelor specifice managementului de proiect și antreprenoriatului care le favorizează elevilor atât racordarea la realitățile sociale, cât și posibilitatea de a identifica strategii eficiente de rezolvare a problemelor prin metode interactive.
Profesor coordonator, Liceul Teoretic Al. I. Cuza, București

Social Innovation Relay ne-a oferit oportunitatea de a propune un proiect pentru beneficiarii din comunitate pe care i-am cunoscut în mod direct. În timpul competiției, elevii au venit cu idei, au căutat informații și au realizat un proiect care poate fi implementat în cadrul comunității cu resurse puține și care ar însemna foarte mult pentru tinerii cu dizabilități.
Profesor coordonator, Colegiul Național Ion Maiorescu, Giurgiu
 
Webinarul a fost o activitate educațională și interactivă pentru elevi, fiind prima sesiune de acest fel la care au participat. Au fost foarte entuziaști și au urmărit cu atenție materialele prezentate de către consultantul voluntar NN, fiind impresionați de exemplele de inovare socială, deoarece sunt atrași de ideea de a crea o lume mai bună.
Profesor coordonator, Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu, Focșani
 

Elevii au fost încântați de maniera interactivă de prezentare a informațiilor prin platforma de comunicare și au ascultat cu interes studiile de caz prezentate de voluntar, identificând aspecte care se întâmplă și în comunitatea noastră. Webinarul a fost pentru ei o experiență deosebită din care cu siguranță au avut multe lucruri de învățat.
Profesor coordonator, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Botoșani

 
Ajutorul mentorului de la NN România a fost binevenit, iar experiența câștigată participând la competiția Social Innovation Relay ne va fi de folos atât în lumea business-ului, cât și în viața de zi cu zi. Lucrând în echipă, am găsit soluții la probleme reale și pentru noi competiția a fost cu adevărat un "eye opener" când vine vorba despre antreprenoriat.
Elev, Colegiul Național I.L. Caragiale, București

A fost o experiență de neuitat, prin intermediul căreia am învățat multe lucruri noi, să lucrăm în echipă, să ne distribuim sarcinile în funcție de abilitățile pe care le avem și să punem în joc imaginația și creativitatea noastră pentru a da naștere unor idei care să reprezinte enorm pentru anumite persoane. Ideea noastră - Folclorul ca speranță de viață - ni se pare a fi foarte utilă, deoarece populația din România se confruntă cu problema negăsirii unui loc de muncă, astfel că tot mai mulți pleacă în străinătate, iar marii intelectuali își valorifică talentele în altă parte. Mi s-a părut minunat să ascult ideile altor echipe în cadrul finalei naționale și să aflu câte probleme există în România, dar și câte soluții sunt pentru fiecare problemă.
Elevă, Colegiul Național Dragoș-Vodă, Câmpulung Moldovenesc

Datorită acestui concurs, am învățat multe despre ce înseamnă  lucrul în echipă, munca atentă, organizată, asumarea responsabilităților și dezvoltarea creativității. A fost o ocazie minunată să întâlnim în acest concurs și alte echipe ce vor, de asemenea, să facă lumea un loc mai bun. Vă mulțumim pentru că ne-ați oferit ocazia de a lucra împreună cu un mentor și că împreună am creat lucruri frumoase. Dorim să participăm și pe viitor la astfel de competiții.
Elevă, Liceul Teoretic Ioan Pascu, Codlea

Social Innovation Relay a reprezentat o modalitate de a ne face cunoscută ideea de afaceri, de a învăța despre antreprenoriatul social, de a ne antrena calitățile de creare a prezentărilor și public speaking și, bineînțeles, de a rezolva problemele majore ale mediului înconjurător.
Elev, Colegiul Economic A.D. Xenopol, București
 
Experiența acestei competiții a fost minunată și cu adevărat unică! Ne-am străduit să venim cu idei creative și inovatoare care să ofere valoare și societății. Am colaborat foarte mult cu profesorul coordonator, iar mentorul nostru a fost un real sprijin, asigurându-se că facem ceea ce trebuie. 
În urma acestui concurs am câștigat experiență, ne-am dezvoltat abilitățile de limba engleză, am reușit să ne autocontrolăm emoțiile, transformându-le în energie pozitivă, creativă. La invitația Junior Achievement vom reveni cu siguranță în anii viitori pentru a împărtăși ideile noastre cu echipe de elevi din alte licee.
Elev, Liceul Tehnologic Industrial de Electrotehnică și Telecomunicații, Constanța
 
Consider că este un concurs cu adevărat folositor în viața reală. Am învățat o mulțime de lucruri interesante. Mi se pare minunat cum oamenii se întâlnesc și propun idei pentru o viață mai bună și cum atâția copii din această țară luptă pentru viitor. Cu toții vrem o schimbare, însă de multe ori nu știm ce anume putem face… Mulțumim acestui concurs care ne ajută sa găsim mijloacele necesare realizării viselor noastre!
Elevă, Liceul Teoretic Ioan Pascu, Codlea

Totul a plecat de la o simplă întrebare: oare cum percep nevăzătorii culorile? Iniţial ne-am dorit să îi ajutăm pe aceştia să distingă culorile.  Apoi am intrat în contact cu George, un băieţel din clasa a VIII-a şi cu familia sa, care ne-au „introdus” în lumea nevăzătorilor şi ne-au explicat adevăratele probleme ale acestora, principala fiind deplasarea. Astfel, ochelarii noştri reuşesc să îmbunătăţească experienţa de zi cu zi a unei persoane cu deficienţă de vedere. Participarea la acest concurs ne-a oferit posibilitatea de a ne dezvolta în ceea ce priveşte organizarea în echipă şi ne-a acordat o amplă introducere în lumea business-ului. Pentru noi, cea mai interesantă şi mai atractivă a fost colaborarea cu un specialist în domeniul marketingului, ale cărui sfaturi ne-au ajutat să dezvoltăm „adevăratul” business.
Elev, Colegiul Național I. L. Caragiale, București

SIR ne-a făcut să înțelegem și să susținem mai mult cazurile de natură socială și totodată să ne dorim să ajutăm mai mult pe cei care au nevoie, fie ei oameni sau animale. O experiență pe care nu o voi uita și pe care aș dori să o repet. Chiar dacă nu am câștigat, noi nu ne vom opri aici și vom dezvolta mai departe în practică acest proiect.
Elevă, Liceul Teoretic Al. I. Cuza, București

În cadrul webinarului am cunoscut adevărate modele antreprenoriale. Cu toate că finaliștii participanți sunt foarte tineri, de vârsta mea, aceștia au reusit să își contureze ideile pentru soluționarea unor probleme sociale și să le prezinte într-un mod entuziast, răspunzând foarte clar întrebărilor primite.
Elev, Colegiul Economic Partenie Cosma, Oradea

Participarea la competiția Social Innovation Relay a întărit legăturile dintre noi, membrii echipei și ne-a dat șansa de a ne exersa creativitatea și abilitățile de prezentare, de a lucra împreună cu voluntarii NN ale căror recomandări ne-au ajutat să ne dezvoltăm afacerea în plan real. Toate acestea fiind spuse, cel mai important este faptul că noi sperăm să sprijinim cât mai multe persoane cu deficiențe de vedere să devină mai independente și să se integreze mai ușor în societate utilizând ochelarii Mitra. Împreună putem învinge întunericul printr-o utilizare inteligentă a tehnologiei!
Elevă, Colegiul Național Bilingv George Coșbuc, București

Consider că etapa de mentorat a fost punctul forte al proiectului SIR, deoarece mentorii ne-au ajutat să înțelegem cu adevărat ce ar însemna punerea ideile noastre în practică. Voluntarii NN au venit cu explicații suplimentare pentru argumentele și soluțiile noastre și ne-au ajutat să clarificăm anumite aspecte pentru proiect. Social Innovation Relay a fost un proiect de echipă și am fost motivați să ne concentrăm asupra muncii noastre, să fim organizați, să comunicăm clar și să respectăm termenele.
Elev, Colegiul National de Informatică, București
 
Ca elev, curiozitatea și pasiunea pentru lucruri noi m-a condus să mă înscriu la competiția Social Innovation Relay. Acum, mă simt norocos și mândru pentru că am făcut acest lucru. Am avut șansa de a învăța atât de multe lucruri despre antreprenoriatul social și modul în care poate schimba vieți și cât de benefic este. În plus, am descoperit oameni care mă inspiră, care au creat afaceri de succes și din a căror experiență am avut o mulțime de lucruri de învățat despre cum să fii un antreprenor bun care, de asemenea, să se gândească la aspectele social și impactul generat.
Elev, Colegiul Economic A. D. Xenopol, București
 
Acesta este primul proiect de acest tip la care am luat parte, astfel încât sunt impresionată și mulțumită de munca pe care am realizat-o împreună ca echipă. Această competiție ne-a ajutat să ne dezvoltăm abilitățile de comunicare în  limba engleză, de prezentare și realizare a unui proiect real. De asemenea, proiectul SIR ne-a deschis orizonturile și acum putem spune că percepem comunitatea cu alți ochi și că vom încerca să rezolvăm problemele abordate în cadrul proiectului cât mai repede posibil.
Elevă, Colegiul Național Dragoș Vodă, Campulung Moldovenesc
 
Proiectul SIR a reprezentat o experiență educațională unică pentru mine și echipă, o pregătire pentru viitor, o oportunitate pentru a fi creativi și pentru a da ceva înapoi societății. Nu vom uita emoțiile pe care le-am avut la început și satisfacția de la sfârșitul proiectului. Varietatea de probleme existente în cadrul comunității ne-a inspirat și motivat să venim cu soluții și să încercăm să schimbăm lumea pentru persoanele cu dificultăți de comunicare. Am realizat că, ajutându-i și făcandu-i să se implice în acest proiect, vom deveni mai buni și mai atenți la nevoile celor din jurul nostru.
Elevă, Colegiul Național Mihail Kogălniceanu, Galați
 
Întreaga competiție a fost o experiență interesantă si ne-a deschis noi orizonturi de cunoaștere. Am învățat cum să lucrez mai bine în echipă, sa fiu mai organizată, să caut eficient informații și statistici și să structurez o prezentare. Am avut ocazia, împreună cu colegele mele să lucrez la un alt tip de proiect față de cele pe care le avem de făcut la școală și de a face ceva pentru societate. Ne gândim chiar în viitor să continuăm ce am început pentru a pune în practică ideea noastră.
Elevă, Liceul Teoretic Dante Aligheri, București
 
Evenimentul educațional Innovation Camp a fost bine organizat, unic atât datorită formatului, cât și al temei propuse, ne-a provocat să venim cu soluții pentru o temă concretă, o problemă la care mă voi gândi ulterior și pe care doresc să o dezvolt în viitorul apropiat.
Elev, Liceul Teoretic Al. I. Cuza, București
 
Partea care mi s-a părut cea mai interesantă în acest eveniment educațional a fost interacțiunea dintre elevii diferitelor licee și implicarea voluntarilor NN, eforturile congruente pentru a soluționa o problemă majoră în societatea noastră, și anume abandonul școlar.
Elev, Colegiul Economic Virgil Madgearu, București