Fii inovator în domeniul social!
Creează o lume mai bună!
logos.png
poza_header.jpg

Testimoniale

Testimoniale voluntari, profesori și elevi participanți
la proiectul Social Innovation Relay


Social Innovation Relay este un proiect ambițios care sprijină elevii de liceu să definească soluții inovatoare și, mai ales, viabile pentru a răspunde unor nevoi sau probleme reale identificate în comunitate. Intervențiile sustenabile pentru asigurarea bunului mers al societății sunt o preocupare continuă pentru noi, iar inițiative precum SIR ne ajută să ne implicăm activ în dezvoltarea comunităților locale și să ajutăm oamenii să asigure un viitor mai bun pentru ei și cei din jurul lor. 
Carmen Soare, Director de marketing, NN România

 
Un astfel de proiect îi ajută în perseverență pe elevi, le pune mintea la contribuție, îi ajută să comunice mai bine, le dezvoltă dinainte un mod de a lucra în echipă, le aduce satisfacție și mulțumire pentru fiecare efort, îi motivează să progreseze și îi ajută și pentru un viitor job sau viitoare afacere, mai ales. Cel mai mult mi-a plăcut modul în care elevii au ținut cont de sfaturi și de faptul că au arătat un progres în munca lor. Sunt surprins placută să văd elevi cu astfel de preocupări. Am avut drept câștig o lecție, ceea ce înseamnă că, oricât de mici am fi, putem să facem lucruri mari și putem construi frumos astfel de planuri. Le recomand și altor colegi o astfel de experiență, pentru că le va oferi un exemplu.  
Denisa Macovei, Claims Handler, NN România
 
Am fost atras de proiect pentru că este o șansă pentru noi să ne implicăm în modelarea viitorului societății. Interacțiunea cu acești elevi și gândul că poți avea o mică contribuție la un proiect ce poate revoluționa țara sau lumea într-o bună zi sunt recompensele cu care mă mândresc. Cel mai mult mi-a plăcut să văd tineri motivați să schimbe lucrurile, tineri care au idei frumoase și care vor să se implice activ în societate. Pentru ei este important să iasă din curricula școlară obișnuită și să își dedice o parte din timp unor lucruri palpabile și în care cred. Mai mult, este o oportunitate de a îmbina creativitatea și dezinvoltura specifică vârstei cu pragmatismul mediului de business. Am recomandat și voi recomanda programul colegilor ca o oportunitate de a împărtăși din entuziasmul celor tineri și de a te încărca cu energie.
Claudiu Masă, Performance Marketing Assistant, NN România
 
Un astfel de proiect este important pentru liceeni, deoarece îi ajută în primul rând să identifice problemele cu care se confruntă societatea și să vină cu soluții la aceste probleme. În al doilea rând, învață care sunt principalele aspecte pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când își construiesc o afacere. Astfel, își dezvoltă spiritul antreprenorial și învață să lucreze în echipă. 
Principalul motiv pentru care am dorit să mă implic în acest proiect este faptul că și eu, la rândul meu, am participat la această competiție în liceu și am considerat-o o inițiativă utilă și interesantă. Mi-a plăcut, de asemenea, ideea de a lucra cu grupuri de tineri și de a-i ajuta să înțeleagă mai bine cerințele proiectului. Le recomand colegilor să se implice în acest proiect, pentru că este un mod simplu și util de a-și pune în aplicare cunoștințele antreprenoriale și de afaceri, participând în același timp la educația elevilor de liceu.
Ioana Oprea, Performance Marketing Specialist, NN România

Dincolo de interacțiunile pline de provocări și inspirație pe care le-am avut ca mentor al echipelor de elevi înscrise la Social Innovation Relay, am descoperit noi perspective prin care pot fi identificate problemele sociale și, mai ales, soluțiile la acestea. Sunt foarte entuziasmată că ambele echipe pe care le-am mentorat sunt în top trei proiecte câștigătoare la finala națională și felicit toate echipele care au participat. Prin ideile lor, ne dau încredere că societatea noastră merge pe drumul cel bun.
Ruxandra Bîrsan, Research Analyst, NN România

Am fost participant și mentor în cadrul mai multor competiții pe parcursul vieții mele, iar rolul de jurat de anul acesta mi-a permis să accesez o competiție ca SIR dintr-un alt punct de vedere. Mă fascinează să descopar cum gândesc generațiile de adolescenți de acum, cum doresc să-și aducă aportul în societate; îmi place să văd că tinerii sunt atât de implicați si că se gândesc cum să construiască un viitor mai bun pentru ei și pentru alții. Am fost încântată când le-am citit proiectele și m-au impresionat ideile, maturitatea și entuziasmul lor; citind, m-am simțit alături de fiecare echipă, dorindu-mi ca inițiativele prezentate de ei să fie implementate și astfel să devina realitate.
Am rămas cu bucuria de a face parte dintr-un eveniment interesant ca Social Innovation Relay, de a interacționa cu atât de multe idei de proiect proaspete și bune, de a descoperi elevi care aduc valoare comunității lor.

Eliza Simion, ‎IT Business Analyst, NN România

Când mă gândesc la experiența mea din liceu, printre primele lucruri valoroase care m-au ajutat să mă dezvolt au fost proiectele extrașcolare în care m-am implicat. A contat faptul că am avut ocazia să exersez abilități noi sub îndrumarea unor mentori de la care am învățat foarte multe. Așa că am simțit că acum pot împărtăși din experiența, lecțiile învățate și cunoștințele mele. Mi-a plăcut că am lucrat cu tineri determinați și cu mult potențial și faptul că am văzut câteva idei foarte bune, geniale chiar, care într-adevar răspund unor probleme sociale.
Alexandru Blagovenco, HR Recruitment & Development Specialist, NN România
 
Toate participările mele de-a lungul timpului la competițiile Junior Achievement, ca profesor coordonator, au fost un câștig atât profesional, cât și relațional. Munca în echipă alături de elevii mei a dezvoltat o relație specială profesor-elev, relație care la clasă nu se poate crea. Competiția SIR ne-a oferit șansa să ne depășim propriile limite, atât mie în calitate de profesor, cât și elevilor.
Profesor coordonator Liceul Tehnologic Industrial de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța

Programul SIR reprezintă o inițiativă semnificativă pentru amplificarea competențelor specifice managementului de proiect și antreprenoriatului care le favorizează elevilor atât racordarea la realitățile sociale, cât și posibilitatea de a identifica strategii eficiente de rezolvare a problemelor prin metode interactive.
Profesor coordonator Liceul Teoretic Al. I. Cuza București

Social Innovation Relay ne-a oferit oportunitatea de a propune un proiect pentru beneficiarii din comunitate pe care i-am cunoscut în mod direct. În timpul competiției, elevii au venit cu idei, au căutat informații și au realizat un proiect care poate fi implementat în cadrul comunității cu resurse puține și care ar însemna foarte mult pentru tinerii cu dizabilități.
Profesor coordonator, Colegiul Național Ion Maiorescu, Giurgiu
 
Webinarul a fost o activitate educațională și interactivă pentru elevi, fiind prima sesiune de acest fel la care au participat. Au fost foarte entuziaști și au urmărit cu atenție materialele prezentate de către consultantul voluntar NN, fiind impresionați de exemplele de inovare socială, deoarece sunt atrași de ideea de a crea o lume mai bună.
Profesor coordonator, Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu, Focșani
 

Elevii au fost încântați de maniera interactivă de prezentare a informațiilor prin platforma de comunicare și au ascultat cu interes studiile de caz prezentate de voluntar, identificând aspecte care se întâmplă și în comunitatea noastră. Webinarul a fost pentru ei o experiență deosebită din care cu siguranță au avut multe lucruri de învățat.
Profesor coordonator, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Botoșani

 
Social Innovation Relay a reprezentat o modalitate de a ne face cunoscută ideea de afaceri, de a învăța despre antreprenoriatul social, de a ne antrena calitățile de creare a prezentărilor și public speaking și, bineînțeles, de a rezolva problemele majore ale mediului înconjurător.
Elev, Colegiul Economic A.D. Xenopol, București
 
Experiența acestei competiții a fost minunată și cu adevărat unică! Ne-am străduit să venim cu idei creative și inovatoare care să ofere valoare și societății. Am colaborat foarte mult cu profesorul coordonator, iar mentorul nostru a fost un real sprijin, asigurându-se că facem ceea ce trebuie. 
În urma acestui concurs am câștigat experiență, ne-am dezvoltat abilitățile de limba engleză, am reușit să ne autocontrolăm emoțiile, transformându-le în energie pozitivă, creativă. La invitația Junior Achievement vom reveni cu siguranță în anii viitori pentru a împărtăși ideile noastre cu echipe de elevi din alte licee.
Elev, Liceul Tehnologic Industrial de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța
 
Consider că este un concurs cu adevărat folositor în viața reală. Am învățat o mulțime de lucruri interesante. Mi se pare minunat cum oamenii se întâlnesc și propun idei pentru o viață mai bună și cum atâția copii din această țară luptă pentru viitor. Cu toții vrem o schimbare, însă de multe ori nu știm ce anume putem face… Mulțumim acestui concurs care ne ajută sa găsim mijloacele necesare realizării viselor noastre!
Elevă, Liceul Teoretic Ioan Pascu Codlea

Totul a plecat de la o simplă întrebare: oare cum percep nevăzătorii culorile? Iniţial ne-am dorit să îi ajutăm pe aceştia să distingă culorile.  Apoi am intrat în contact cu George, un băieţel din clasa a VIII-a şi cu familia sa, care ne-au „introdus” în lumea nevăzătorilor şi ne-au explicat adevăratele probleme ale acestora, principala fiind deplasarea. Astfel, ochelarii noştri reuşesc să îmbunătăţească experienţa de zi cu zi a unei persoane cu deficienţă de vedere. Participarea la acest concurs ne-a oferit posibilitatea de a ne dezvolta în ceea ce priveşte organizarea în echipă şi ne-a acordat o amplă introducere în lumea business-ului. Pentru noi, cea mai interesantă şi mai atractivă a fost colaborarea cu un specialist în domeniul marketingului, ale cărui sfaturi ne-au ajutat să dezvoltăm „adevăratul” business.
Elev Colegiul Național I. L. Caragiale București

SIR ne-a făcut să înțelegem și să susținem mai mult cazurile de natură socială și totodată să ne dorim să ajutăm mai mult pe cei care au nevoie, fie ei oameni sau animale. O experiență pe care nu o voi uita și pe care aș dori să o repet. Chiar dacă nu am câștigat, noi nu ne vom opri aici și vom dezvolta mai departe în practică acest proiect.
Elevă, Liceul Teoretic Al. I. Cuza București

În cadrul webinarului am cunoscut adevărate modele antreprenoriale. Cu toate că finaliștii participanți sunt foarte tineri, de vârsta mea, aceștia au reusit să își contureze ideile pentru soluționarea unor probleme sociale și să le prezinte într-un mod entuziast, răspunzând foarte clar întrebărilor primite.
Elev Colegiul Economic Partenie Cosma Oradea

Participarea la competiția Social Innovation Relay a întărit legăturile dintre noi, membrii echipei și ne-a dat șansa de a ne exersa creativitatea și abilitățile de prezentare, de a lucra împreună cu voluntarii NN ale căror recomandări ne-au ajutat să ne dezvoltăm afacerea în plan real. Toate acestea fiind spuse, cel mai important este faptul că noi sperăm să sprijinim cât mai multe persoane cu deficiențe de vedere să devină mai independente și să se integreze mai ușor în societate utilizând ochelarii Mitra. Împreună putem învinge întunericul printr-o utilizare inteligentă a tehnologiei!
Elevă Colegiul Național Bilingv George Coșbuc București

Consider că etapa de mentorat a fost punctul forte al proiectului SIR, deoarece mentorii ne-au ajutat să înțelegem cu adevărat ce ar însemna punerea ideile noastre în practică. Voluntarii NN au venit cu explicații suplimentare pentru argumentele și soluțiile noastre și ne-au ajutat să clarificăm anumite aspecte pentru proiect. Social Innovation Relay a fost un proiect de echipă și am fost motivați să ne concentrăm asupra muncii noastre, să fim organizați, să comunicăm clar și să respectăm termenele.
Elev, Colegiul National de Informatică, București
 
Ca elev, curiozitatea și pasiunea pentru lucruri noi m-a condus să mă înscriu la competiția Social Innovation Relay. Acum, mă simt norocos și mândru pentru că am făcut acest lucru. Am avut șansa de a învăța atât de multe lucruri despre antreprenoriatul social și modul în care poate schimba vieți și cât de benefic este. În plus, am descoperit oameni care mă inspiră, care au creat afaceri de succes și din a căror experiență am avut o mulțime de lucruri de învățat despre cum să fii un antreprenor bun care, de asemenea, să se gândească la aspectele social și impactul generat.
Elev, Colegiul Economic A. D. Xenopol, București
 
Acesta este primul proiect de acest tip la care am luat parte, astfel încât sunt impresionată și mulțumită de munca pe care am realizat-o împreună ca echipă. Această competiție ne-a ajutat să ne dezvoltăm abilitățile de comunicare în  limba engleză, de prezentare și realizare a unui proiect real. De asemenea, proiectul SIR ne-a deschis orizonturile și acum putem spune că percepem comunitatea cu alți ochi și că vom încerca să rezolvăm problemele abordate în cadrul proiectului cât mai repede posibil.
Elevă, Colegiul Național Dragoș Vodă, Campulung Moldovenesc
 
Proiectul SIR a reprezentat o experiență educațională unică pentru mine și echipă, o pregătire pentru viitor, o oportunitate pentru a fi creativi și pentru a da ceva înapoi societății. Nu vom uita emoțiile pe care le-am avut la început și satisfacția de la sfârșitul proiectului. Varietatea de probleme existente în cadrul comunității ne-a inspirat și motivat să venim cu soluții și să încercăm să schimbăm lumea pentru persoanele cu dificultăți de comunicare. Am realizat că, ajutându-i și făcandu-i să se implice în acest proiect, vom deveni mai buni și mai atenți la nevoile celor din jurul nostru.
Elevă, Colegiul Național Mihail Kogălniceanu, Galați
 
Întreaga competiție a fost o experiență interesantă si ne-a deschis noi orizonturi de cunoaștere. Am învățat cum să lucrez mai bine în echipă, sa fiu mai organizată, să caut eficient informații și statistici și să structurez o prezentare. Am avut ocazia, împreună cu colegele mele să lucrez la un alt tip de proiect față de cele pe care le avem de făcut la școală și de a face ceva pentru societate. Ne gândim chiar în viitor să continuăm ce am început pentru a pune în practică ideea noastră.
Elevă, Liceul Teoretic Dante Aligheri, București
 
Evenimentul educațional Innovation Camp a fost bine organizat, unic atât datorită formatului, cât și al temei propuse, ne-a provocat să venim cu soluții pentru o temă concretă, o problemă la care mă voi gândi ulterior și pe care doresc să o dezvolt în viitorul apropiat.
Elev, Liceul Teoretic Al. I. Cuza, București
 
Partea care mi s-a părut cea mai interesantă în acest eveniment educațional a fost interacțiunea dintre elevii diferitelor licee și implicarea voluntarilor NN, eforturile congruente pentru a soluționa o problemă majoră în societatea noastră, și anume abandonul școlar.
Elev, Colegiul Economic Virgil Madgearu, București