poza_header.jpg

Junior Achievement și NN lansează o nouă ediție a proiectului educațional pentru un viitor mai bun Social Innovation Relay

Junior Achievement (JA) și NN anunță lansarea celei de-a șasea ediții a proiectului educațional Social Innovation Relay (SIR), o inițiativă globală care aduce împreună mentori cu experiență în afaceri și elevi de liceu, pentru a contribui la rezolvarea problemelor reale din comunitățile locale din care fac parte și dincolo de ele.
 
Acest program vizează pregătirea liceenilor în domeniul antreprenoriatului social și dezvoltarea unor abilități esențiale ale acestora, punând în același timp accentul asupra rolului pe care îl poate juca mediul de afaceri în abordarea aspectelor sociale. Conectați prin tehnologii moderne, elevii din întreaga lume colaborează cu mentorii NN pentru a găsi soluții pentru unele dintre cele mai mari provocări din lume legate de educație, sănătate, creșterea nivelului de trai, incluziune socială sau dezvoltare durabilă.
 
“Social Innovation Relay este un proiect ambițios care sprijină elevii de liceu să definească soluții inovatoare și, mai ales, viabile pentru a răspunde unor nevoi sau probleme reale identificate în comunitate. Intervențiile sustenabile pentru asigurarea bunului mers al societății sunt o preocupare continuă pentru noi, iar inițiative precum SIR ne ajută să ne implicăm activ în dezvoltarea comunităților locale și să ajutăm oamenii să asigure un viitor mai bun pentru ei și cei din jurul lor”, a spus Carmen Soare, director de marketing NN România.
 
Elevii din România care au o idee de inovare socială se pot înscrie în ediția din acest an a competiției până pe 15 februarie, în echipe de 2-4 membri coordonate de un cadru didactic, iar ulterior, cele mai bune 20 de echipe din fiecare țară participantă vor fi mentorate de către voluntari NN.
 
Voluntarii vor folosi cele mai moderne instrumente de învățare online pentru a-i sprijini pe elevi să dezvolte planuri de proiect care pot fi transformate în idei de afaceri sociale fezabile. După evaluarea intermediară, juriul va alege top 10 cele mai bune soluții care vor participa la finala națională online a competiției și își vor dezvolta proiectele. În cele din urmă, echipele câștigătoare din fiecare țară vor concura într-o finală online la nivel global.
 
“Având în vedere crizele sociale delicate cu care ne confruntăm în prezent în Europa, a-i inspira pe tineri să dezvolte soluții creative ar putea reprezenta baza pentru una din următoarele soluții esențiale ale Uniunii Europene”, a declarat Caroline Jenner, CEO al JA Europa.
 
Pe parcursul anului școlar 2014-2015, în competiția Social Innovation Relay s-au implicat la nivel global peste 6.000 de elevi și 199 de profesori din 226 de licee, fiind generate aproximativ 350 idei de inovare socială.
 
Anul trecut, o echipă de elevi români de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București s-a clasat pe locul II la finala globală SIR cu proiectul Best Buddy – o aplicație pentru smartphone-uri ce vine în sprijinul persoanelor care suferă de depresie sau anxietate, cu obiectivul să îi determine pe utilizatori să își schimbe percepția și comportamentul.
 
“Ca elev, curiozitatea și pasiunea pentru lucruri noi m-a condus să mă înscriu la competiția Social Innovation Relay. Acum, mă simt norocos și mândru pentru că am făcut acest lucru. Am avut șansa de a învăța atât de multe lucruri despre antreprenoriatul social, despre modul în care poate schimba vieți și despre cât de benefic este. În plus, am descoperit oameni care mă inspiră, care au creat afaceri de succes și din a căror experiență am avut o mulțime de lucruri de învățat despre cum să fii un antreprenor bun care, de asemenea, să se gândească la aspectele social și impactul generat”, a mărturisit Daniel Ene, unul din elevii participanți la competiția SIR în 2015.