poza_header.jpg

NN și JA susțin peste 33.000 de tineri să conștientizeze probleme sociale reale și să dezvolte abilități de antreprenoriat și inovare socială

Junior Achievement Europe și NN Group contribuie semnificativ la creșterea nivelului de conștientizare a problemelor sociale în rândul elevilor de liceu și la dezvoltarea abilităților de antreprenoriat și inovație socială ale acestora. Inițiativa face parte dintr-un parteneriat amplu desfășurat pentru al patrulea an consecutiv, care include trei programe educaționale: Social Innovation Relay, Innovation Camp și Job Shadow Day

Pe parcursul anului trecut, programul Social Innovation Relay (SIR) a implicat 15.000 de elevi de liceu, peste 300 de profesori și 250 de mentori și a generat 680 de idei de antreprenoriat și inovare socială care adresează probleme reale din societate. Cu sprijinul NN, elevii au fost inspirați să propună idei care să contribuie la combaterea problemelor sociale identificate și au avut acces și la un sistem de sprijin adecvat pentru a-și transforma proiectele în afaceri concrete.

Participarea la Social Innovation Relay contribuie la dezvoltarea abilităților și intențiilor antreprenoriale ale elevilor, după cum a confirmat un studiu recent realizat de Centrul de Impact Erasmus. În plus, participanții au demonstrat niveluri mai ridicate de conștientizare a problemelor sociale și de implicare în societate.
 
"Prin diversitatea programelor în care NN Group se implică alături de Junior Achievement Europe, elevii înțeleg importanța conștientizării sociale și dobândesc abilitățile necesare pentru a rezolva problemele sociale atât la nivel local, cât și global. Aceste tipuri de parteneriate sunt indispensabile pentru a facilita pregătirea tinerilor din întreaga lume pentru provocările viitorului", a declarat Caroline Jenner, CEO al JA Europe.
 
"În acest sfârșit de an, sărbătorim patru ani de parteneriat internațional cu Junior Achievement și suntem mândri să vedem impactul realizat până acum. Peste 33.000 de elevi au participat la una dintre activitățile educaționale și au devenit mai conștienți de impactul social pozitiv pe care îl pot aduce comunităților lor. Suntem încântați să începem o nouă ediție si așteptăm cu nerăbdare să întâlnim încă o dată exemple de creativitate și spirit antreprenorial în rândul tinerilor din 12 țări din întreaga lume", a declarat Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship în cadrul NN Group.

În cadrul finalei globale a Social Innovation Relay, din 21 iunie 2017, o echipă de liceeni din Singapore, Chaleur, a fost aleasă câștigătoare. Ei au creat o platformă online de tipul întrebări și răspunsuri, denumită INTuition, care oferă tinerilor îndrumare academică gratuită, bazându-se pe bunăvoința și pasiunea studenților de a transmite și altora din cunoștințele acumulate și de a purta discuții care aduc valoare vieții academice.

Echipa V-Tech din România s-a clasat pe locul III în competiția globală, cu soluția GreenLight, un produs de iluminat care funcționează pe bază de energie solară, cu ajutorul unui panou fotovoltaic, pentru a ajuta autoritățile publice și companiile să reducă cheltuielile cu energia electrică și să purifice aerul de dioxidul de carbon.

Liceenii români care au o idee de antreprenoriat și inovare socială se pot înscrie în ediția din acest an a Social Innovation Relay, în echipe de 2-4 membri coordonate de un cadru didactic. Mai multe detalii despre calendar și despre pașii de înscriere pot fi consultate în regulament, pe site-ul http://sir.jaromania.org