Elevii români din echipa Buddy Apps au concurat în finala globală a competiției
Social Innovation Relay cu echipe din alte 6 țări de pe glob (Bulgaria, China, India, Olanda, Singapore și Spania) și s-au clasat pe locul II cu proiectul Best Buddy.
Best Buddy este o aplicație smartphone ce vine în sprijinul persoanelor care suferă de depresie sau anxietate, care intenționează să îi determine pe utilizatori să își schimbe percepția și comportamentul cu ajutorul unor citate, provocări și imagini motivaționale și a unor teme de lucru realizate cu ajutorul unor psihologi. Echipa formată din 4 elevi de la de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București – Alexandru Amarandei-Stănescu, Valentin Bucur, Alexandru Sasu și Matei Dimitrie Tița, a realizat proiectul cu sprijinul profesorului coordonator Cristiana Popescu și al mentorului voluntar Andreea Lică, Product Manager la NN România.
"Ne-am bucurat enorm când am câștigat etapa națională a competiției Social Innovation Relay, rezultat care ne-a motivat să continuăm să muncim pentru ideea noastră, să o perfecționăm, astfel încât toată lumea să înțeleagă scopul ei.
De-a lungul competiției am colaborat cu mentorul nostru din partea NN România, care ne-a îndrumat permanent și ne-a dat feedback. Pe durata pregătirii pentru etapa globală, am lucrat cu psihologi pentru a spori șansele de a transmite cu succes scopul nostru. În timpul prezentării în fața juriului am avut mari emoții pentru că nu ne așteptam să concurăm cu idei atât de bune din celelalte țări.", ne-a mărturisit Valentin Bucur, membru din echipa Buddy Apps.
O inițiativă a Junior Achievement Europe, proiectul educațional Social Innovation Relay (SIR) este susținut de NN Group și are scopul de a-i inspira pe elevii de liceu să dezvolte concepte de afaceri inovatoare ca soluții la probleme sociale actuale. În acest an, SIR a implicat la nivel global peste 5.000 de elevi, oferindu-le șansa să dobândească competențe antreprenoriale și să conștietizeze impactul problemelor sociale, aspecte esențiale pentru a-i sprijini să se integreze cu succes pe piața globală actuală.
Pe parcursul proiectului, elevii au colaborat cu voluntari, profesioniști cu experiență, care le-au oferit feedback și consultanță pe diferite arii de expertiză, în cadrul unor sesiuni de mentorat față-în-față și virtuale. Această colaborare dintre mediul educațional și mediul de afaceri le-a oferit tinerilor participanți posibilitatea de a face o conexiune între cunoștințele dobândite la clasă și cerințele din lumea reală.
"Prin intermediul SIR încurajăm elevii să îmbrățișeze antreprenoriatul și inovarea socială pentru a face față provocărilor din societate. Credem că adoptând această cale, ei vor dobândi abilități esențiale care le sunt necesare la orice loc de muncă sau în afaceri. Parteneriatul global dintre NN și Junior Achievement se potrivește perfect cu obiectivul NN Future Matters, programul nostru global de responsabilitate corporativă, care intenționează să contribuie la îmbunătățirea bunăstării financiare a oamenilor. Ca parte a acestui program, oferim din talentul nostru, din expertiză și resurse pentru a-i sprijini pe tineri să dobândească competențe relevante, care să le permită să creeze oportunități economice și să depășească obstacolele pentru a-și îndeplini visele.", a declarat Fleur Hudig, Head Corporate Citizenship, NN Group.
Finala globală Social Innovation Relay s-a derulat online, prin intermediul unei platforme de comunicare, iar elevii și-au prezentat proiectele în fața următorului juriu:
Fleur Hudig (Head Corporate Citizenship, NN Group), Jeanette Weisschuh (Director Economic Progress, Corporate Affairs, HP), Hannah Grainger Clemson (Policy Officer – e-Twinning, School Education, Erasmus+ Exploitation of Results, European Commission), Samuel Lim (Head of Macro Real Money and Official Institutions Sales, Barclays, Singapore), Delfino Eugenio (Project Manager, European Commission – Education Audiovisual and Culture Executive Agency), Anna Yonkova (Head of Marketing, Training and Customer Care, NN Bulgaria), and Vidhya Sampath (Director External Relations Europe, Tata Consultancy Services).
"Este minunat să vezi cum acești tineri lucrează împreună într-un mod creativ și vorbesc cu atâta pasiune despre problemele sociale și soluțiile pe care ei le percep ca fiind importante. În prezent, lucrăm în mare parte la același tip de probleme și în special la modul în care putem îmbunătăți gradul de incluziune a tinerilor în educație și în societate și maniera în care le putem maximiza aspirațiile și sentimentul de bunăstare. Faptul că avem astfel de idei inovatoare gândite de tineri este un semn foarte pozitiv pentru viitor. Îi felicit pe toți finaliștii și de asemenea, pe reprezentanții JA Europe pentru această inițiativă.", a declarat Hannah Grainger Clemson, Policy Officer, e-Twinning, School Education, Erasmus+ Exploitation of Results, European Commission
Printr-o combinație de activități derulate online și față-în-față, elevii au avut șansa să își dezvolte abilitățile antreprenoriale și să-și consolideze nivelul de conștientizare socială. Împreună cu NN, Junior Achievement Europe urmărește să determine creșterea nivelului de încredere a tinerilor în forțele proprii și să îi încurajeze să gândească creativ pentru a găsi soluții la problemele sociale locale și globale existente în următoarele sectoare: educație, sănătate, incluziune socială, dezvoltarea nivelului de trai și sustenabilitate.
”Prin intermediul proiectului Social Innovation Relay dorim să inspirăm tinerii să gândească precum niște antreprenori sociali. Împreună cu NN, îi încurajăm să fie creativi și să lucreze în echipă pentru a găsi soluții posibile la problemele din societate.”, a spus Caroline Jenner, CEO JA Europe